image/svg+xml
image/svg+xml

"Covid 19 Hasta Bakım ve Acil Müdahale" Konulu Sempozyum Türkiye'nin Farklı İllerinden Yaklaşık 2400 Davetli ile Gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından 2 Haziran 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen “Covid-19’da Hasta Bakımı ve Acil Müdahale” konulu sempozyuma Türkiye’nin farklı illerinden yaklaşık 2400 davetli online olarak katıldı.  

Sempozyumun birinci oturumu olan; Covid 19’lu Hastada Genel Bakım oturumunu Dokuz Eylül Üniversitesi Acil Tıp Anabilim dalında görevli Prof. Dr. Gürkan ERSOY ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Askeri Tıp Akademisi Cerrahi Hemşireliği Anabilim dalında görevli Doç. Dr. Hatice AYHAN yönetti.

İlk oturum dünyaca ünlü Türk Bilim İnsanı The Jackson Laboratory’den Prof. Dr. Derya UNUTMAZ’ın “Covid-19 ve Aşılara Genel Bakış” başlıklı konuşmasıyla günümüzün en önemli soru işaretlerini barındıran covid-19 aşılarıyla ilgili bilgilendirme yaptı. Merak edilen tüm sorulara içtenlikle cevap veren Sayın UNUTMAZ katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.

Ardından Uzm. Hemşire Nagihan KÜÇÜKAKARSU pandemi döneminde bütün sağlık çalışanlarının kendilerini ve hastalarını korumak amaçlı alacakları önlemleri, dezenfeksiyon yöntemlerini ve Covid-19 döneminde önemli bir sorun olan atık yönetimini anlattı. Sunumunda klinik deneyimlerini video ve resimlerle bizlere aktaran Sayın KÜÇÜKAKARSU gerçek hayat hikayelerini anlattığı sunumuyla katılımcıların ilgisini çekti.

İlk oturumun sonunda sağlık çalışanları ve yönetimler için oldukça elzem bir konu olan “Sağlık personelinin Covid-19’da maruziyeti durumunda ilgili prosedürler” başlıklı konuşmasıyla Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Elif KARAHAN katılımcılarımıza bilgilendirmeler yaptı.

Sempozyumun ikinci oturumu olan; Covid-19’da Acil Müdahale oturumunu Üniversitemizin Değerli Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim ÇELİK ve Türkiye’de Paramedik mesleğinin kurucularından olan Hasan KALYONCU Üniversitesi İlk ve Acil Yardım Programında görevli Dr. Öğr. Üyesi Semra ÇELİKLİ yönetti.

İkinci oturumun ilk konuşmacısı Doç. Dr. Ahu PAKDEMİRLİ “Biyoterörizm Olaylarında Dekontaminasyon ve Hasta Nakli” konusunu anlattı. Sayın PAKDEMİRLİ Covid 19’lu hasta naklinde kullanılan ambulanslar, ambulans uçaklar ve kapalı alan filtreleri hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.

İkinci oturumun ikinci konuşması Acil Hemşireler Derneği Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülbin KONAKÇI’dır. Sağlık çalışanları olduğu kadar toplum içinde önem arz eden “Triaj ve Numune alma” konusunu anlattı. Covid-19 ‘lu hastanın Triaj nasıl yapıldığı ve numune alımını uygulamalı olarak gösterdi.  

Son konuşmacımız Yüksekokulumuzun İlk ve Acil Yardım Programına bağlı çalışmakta olan Öğr. Gör. Figen KARAÇETİN’dir. “ARDS’de prone pozisyonlama ve Covid-19’lu hasta resüsitasyonu” başlıklı konuşmasıyla katılımcılara covid-19’un neden olduğu solunum sıkıntısının fizyopatolojisi ve gidermeye yönelik girişimler hakkında bilgiler verdi.


Sempozyumun kapanış konuşmasında Dr.Öğr. Üyesi Hacer YALNIZ DİLCEN, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek “Başarılı bir şekilde tamamlanan etkinliğimizde destekleri için Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’a teşekkürlerimi sundu. Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen sempozyum sekreterleri Öğr. Gör. Aslı SALDAMLI ve Öğr. Erhan ŞEKER’e ve düzenleme Kuruluna Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekoklu akademik ve idari insan kaynağına, saygıdeğer katılımcılarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

SEMPOZYUM RESİMLERİ

İLK OTURUM AÇILIŞI

 

 

İLK OTURUM BAŞKANLARI RESİMLERİ

OTURUM BAŞKANI PROF. DR. GÜRKAN ERSOY





OTURUM BAŞKANI DOÇ. DR. HATİCE AYHAN






İLK KONUK PROF. DR. DERYA UNUTMAZ












İKİNCİ KONUK UZM.HEM. NAGİHAN KÜÇÜKAKARSU




ÜÇÜNCÜ KONUK DOÇ. DR. ELİF KARAHAN




İKİNCİ OTURUM AÇILIŞI




İKİNCİ OTURUM BAŞKANLARI

OTURUM BAŞKANI PROF. DR. SEVİM ÇELİK






 

İKİNCİ OTURUM BAŞKANI DR. ÖĞR. ÜYESİ SEMRA ÇELİKLİ





İKİNCİ OTURUM İLK KONUŞMACISI

DOÇ. DR. AHU PAKDEMİRLİ















İKİNCİ OTURUM İKİNCİ KONUŞMACI

DR. ÖĞR. ÜYESİ GÜLBİN KONAKÇI








ÜÇÜNCÜ KONUŞMACI ÖĞR. GÖR. FİGEN KARAÇETİN















  • Yüksekokulumuzda Hastane Bilgi Yönetim Süreçleri ve Hasta Kabulü Eğitimi Gerçekleştirildi.

  • Yüksekokulumuz Optisyenlik Programı Başkent Optik Fuarına Katılım Sağlamıştır.

  • Yüksekokulumuz İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri "VIII. Tralli Travma Rallisi" Yarışmasından “Centilmenlik” ödülü ile döndü.

  • Akademik Yükselme

  • Yüksekokulumuz Yeni Kayıt Olan Öğrenciler İçin Oryantasyon Etkinlikleri

  • BARÜ Tanıtım ve Tercih Günleri Başlıyor

  • 22 ARALIK PARAMEDİKLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ- SEMİNER VE MÜZİK DİNLETİSİ

  • Yüksekokulumuz mezunlarının KPSS-2022/11 Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımındaki Başarısı

  • “Özel Hastanelerde Tıbbi Sekreterlik Hizmetleri” konulu konferans gerçekleştirildi.

  • "FULBRIGHT BURSUYLA AMERİKA'YA NASIL GİTTİM?" SÖYLEŞİ ETKİNLİĞİ