Yüksekokulumuz İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri "VIII. Tralli Travma Rallisi" Yarışmasından “Centilmenlik” ödülü ile döndü.

Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerinden oluşan dörder kişilik iki ekip ile ilgili alanda birikim ve tecrübelerini artırmak isteyen 36 öğrenci, Öğr. Gör. Erhan ŞEKER ve Öğr. Gör. Pelin SARIKAYA ŞEKER koordinatörlüğünde yarışmaya katıldı.

22 Nisans 2024 tarihinde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Kestel Yerleşkesinde düzenlenen yarışmaya 16 farklı üniversitenin İlk ve Acil Yardım Programında eğitim gören 26 ekip katıldı. Öğretim elemanlarının da yakından takip ettiği VIII. Tralli Travma Rallisi kapsamında; motosiklet kazası, araç içi trafik kazası, dar alan, yüksekten düşme, taşıma teknikleri, triyaj, ileri yaşam desteği bilgi, KBRN, yanık ve ileri yaşam desteği etapları test edildi. Yarışmaya desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun’a teşekkür eder, öğrencilerimizi ve öğretim elemanlarımızı başarılarından dolayı tebrik ederiz.